Не е задължително да имате голяма спалня, за да я организирате по красив, уютен и функционален начин. Достатъчно е да се запознаете с някои практични идеи, чрез които дори малкото спално помещение ще изглежда като бутикова стая в 5-звезден хотел. 

Вижте следните съвети, споделени от специалистите от МебелМаг, които ще ви помогнат да оптимизирате максимално пространството и да създадете модерен интериорен дизайн само в няколко стъпки.

Изберете подходящи цветове

Силата на цветовете е много по-голяма, отколкото може би предполагате. Те имат сила да влияят на визуалната представа. Когато имате малка спалня, логично е да искате да изглежда и да се усеща поне една идея по-просторна.

Това може да се постигне чрез по-светли тонове. Препоръчително е да заложите на бяло, крем, капучино или друг такъв нюанс, който ще внесе светлина и ще създаде оптическа илюзия за по-голямо помещение.

Ако търсите по-цветни акценти, може да използвате контрастни тонове под формата на детайли, като аксесоари за легло, щори, завеси, пердета, килимчета, рамки за снимки и картини и други.

Изберете стил, който да следвате

Хубаво е да определите какъв стил искате да следвате, за да превърнете малката спалня в едно стилно, уютно и приветливо място. Сред подходящите за помещения с ограничена квадратура са скандинавски и минималистичен стил, които отново могат да помогнат за оптическа илюзия за просторност.

Помислете за вида, големината и разположението на мебелите

Мебелите, техния вид, големина и разположение имат ключова роля в правилното организиране на пространството. Вижте следните съвети от специалисти в областта на интериорния дизайн:

  1. Основна зона
    В зоната за спане най-важен елемент от обзавеждането е леглото – започнете от него. Изберете практично такова, с възможност за допълнително съхранение на вещи и го позиционирайте правилно – с ъглово разположение или по дължината на малката спалня.
  2. Изберете по-практични по размер модули
    Колкото по-обемни са мебелите, толкова по-малка ще изглежда спалнята. Изберете по-практични по размер модули, които да обособят свободно пространство.
  3. Изборът на модули за съхранение на вещи е важен
    Погрижете се не само за това спалното помещение да бъде уютно, но и функционално и подредено. За целта ще се нуждаете от подходящи мебели за съхранение, като скрин, гардероб, стенни етажерки и други. Уверете се,че гардеробът има добро вътрешно разположение, съобразено с естеството на вашите принадлежности.

Това са някои от особеностите, които да съобразите. Разберете как да създадете перфектното спално помещение.

Помислете за детайлите

За да постигнете един завършен и балансиран вид на стаята, трябва да помислите и за детайлите, като вид на осветителните тела, варианти за оптимизиране на пространството чрез вертикално разположение на някои модули от обзавеждането и други.

Оставете коментар