Макар да вече да разполагате с основните мебели в банята, като вана, душ кабина и мивка, малките детайли са тези, които ще придадат характер на мястото. Ако не сте сигурни как да изберете подходящите аксесоари, тази статия е точно за вас!

Какви видове са?

Аксесоарите за баня обхващат няколко вида принадлежности, чиито функции основно са функционални или декоративни. Ето какви могат да бъдат те:

  • поставки за тоалетна хартия – тези в розово злато или черен мат са отличен избор за модерната баня, независимо дали е в класически или индустриален стил;
  • шкафове – чудесни решения за съхранение, за да поддържате мокрото помещение чисто и подредено. Може да се използват за козметика или за препарати за почистване;
  • огледала – с ЛЕД осветление или без, с рамка или не, във всяка баня те са задължителен аксесоар;
  • кутии и кошници – идеални за съхранение на тоалетни принадлежности, кърпи и декоративни предмети;
  • чаши за четки за зъби и дозатори за сапун – обикновено са в комплект, защото стоят на едно и също място и трябва да са в един цвят и стил;
  • четки за тоалетна – често вървят заедно с поставката за тоалетна хартия;
  • закачалки – както за кърпи, така и за други принадлежности за къпане.

Съвети за избор на принадлежности за банята

Изборът на аксесоари зависи от главно от основния цвят на банята ви. Например черно-бял дизайн може да бъде подсилен със златни аксесоари за луксозно усещане. Черните са доста смел избор и ще подхождат на всеки друг цвят в помещението. Белите също са универсални и внасят свежест и чистота.

Макар да е изкушаващо да отрупате пространството с луксозни аксесоари, важно е да има баланс между естетичното и практичното, казват от магазина за баня Рамойс. От друга страна, дори и най-практичните предмети като поставките за тоалетна хартия или кошчето за боклук могат да бъдат избрани с оглед на дизайна така, че и те допринасят за цялостното излъчване. Помислете внимателно каква атмосфера искате да създадете, преди да направите избор.

Изборът на подходящи аксесоари за баня понякога може да се окаже цяла наука. Докато естетиката играе важна роля, функционалността и бюджетът са също толкова важни. С ясна визия и добре обмислени цветови комбинации можете да направите банята не само визуално привлекателна, но също много удобна и практична. Не забравяйте, че всеки аксесоар – от най-малката сапунерка до големите шкафове и огледала, допринася за превръщането външния вид и усещането в банята, напомнят от ramois.com.

 

Оставете коментар