Когато обмисляте как да подобрите вашата производителност през работния ден, вероятно отдавате по-голямо значение и приоритет на техниката, програмите или умението за управление на времето. Но колко често се сещате за стола, на който седите? 

Повечето хора не обръщат толкова внимание на това, колкото трябва. Всъщност, предназначените столове за компютри може да променят целия ви престой. Специалистите от Plasico споделят как се случва това и до какво води неподходящият избор.

Как правилният избор на стол повишава вашата ефективност?

Много хора прекарват повече от 8 часа на ден седнали пред компютъра поради своята работа. Ето защо изборът на правилния офис стол става все по-належащ. Как обаче влияе това на ефективността?

  1. Концентрацията се подобрява

    Удобният и ергономичен модел позволява на тялото ви да се чувства комфортно, което на свой ред помага да се фокусирате върху задачите си за по-дълго време.

  2. Намалява необходимостта от почивки

    Когато се чувствате удобно, не изпитвате нужда да се изправяте често, за да си починете или разтегнете.

  3. Повишава се продуктивността

Ако не усещате болка или дискомфорт, работите по-бързо и ефективно.

Не подценявайте значението на добрия офис стол – това е инвестиция във вашето професионално и лично удобство и грижа.

Какви видове офис столове се предлагат?

Разнообразието от офис предложения на пазара, най-вече в онлайн магазините, е голямо, като всеки модел е създаден с конкретна цел и предимства. Ето някои от най-разпространените видове:

  • ергономични – те са специално проектирани така, че да поддържат тялото, благодарение на което се предотвратяват мускулните напрежения;
  • с висока облегалка – по-високата облегалка предлага допълнителна поддръжка за гърба и врата;
  • с регулируема височина – позволяват на потребителя да регулира височината на седалката спрямо бюрото или височината, която му е удобна в дадения момент.

Правилният вариант не е просто поредното оборудване в офиса, преди всичко е основен фактор за ежедневното удовлетворение и подобряване на работната среда.

Здравословни проблеми поради неподходящ офис стол

Здравословното седене е от решаващо значение, особено когато работите изцяло в това положение. Продължителното използване на модел без подходяща поддръжка е съпътствано от някои рискове. 

Например, има вероятност това да причини силно напрежение в мускулите на гърба, врата и раменете, както и върху дисковете на гръбначния стълб. Освен това, употребата на такъв, който не доставя необходимия комфорт, може да затрудни кръвообращението към краката.

Изборът на правилния офис стол играе важна роля не само за производителността и ефективността през работния ден, но и за общото здраве.

Оставете коментар