Подборът на осветление в дома е много важен, защото може да превърне едно място в приказно и хармонично и обратното – когато не е съобразено добре, в тъмно и мрачно пространство, което внася неприятни чувства.

Това създава необходимост от избор на качествени и подходящи осветителни тела за създаване на модерен и комфортен дизайн в помещенията в дома ви.

Съобразете осветителните тела според помещенията

Докато в помещения, като детска стая, спалня и всекидневна, хората предпочитат по-приглушена светлина, защото искат да се отдадат на релаксация и почивка, в помещения, като кухня, трапезария и баня, се търси по-голяма яркост.

Запознайте се с предимствата на LED технологиите

Специалистите препоръчват да заложите на LED технологията, защото освен отлична яркост и хармонична цветна температура за всяко помещение, тя предоставя енергийна ефективност, по-дълъг живот на крушките и не излъчва топлина, а само светлина. Това прави такива осветителни тела отлични за подобряване на дизайна и създаване на модерна, практична и устойчива среда.

Съобразете 5 важни фактора при избор на осветление, съвместимо с дизайна на дома

Сред най-важните фактори, на които да обърнете внимание при подчертаване на дизайна чрез осветление, са

 1. Стил, естетика и функционалност
  Както вече стана ясно, всяко помещение изисква различно количество осветеност – в някои навлиза голямо количество естествена светлина, при други не е така, но необходимостта от яркост е много малка и е нужно да създадете приглушена обстановка. Всички тези особености трябва да бъдат съобразени, за да вземете правилното решение.
  Освен това, трябва да съобразите какъв стил на обзавеждането следвате – дали предпочитате по-дискретни LED тела или пищни и луксозни полилеи.
 2. Цветна температура
  Тя се измерва по специална скала на Кевин и е много важно да бъде съобразена за подчертаване на комфорта и уюта в интериорния дизайн. Обърнете внимание на яркостта, като съобразите броя на лумените, както и цветната температура – K. За създаване на уют в помещенията, като спалнята и дневната, е необходима топла цветна температура, а в кухнята и офиса – студена.
 3. Тип на инсталацията и на избраните тела
  Помислете дали предпочитате LED телата да бъдат вградени, да подлежат на стенен монтаж или държите на свободностоящи такива.
 4. Енергийна ефективност
  Този фактор е сред най-важните. Изберете LED крушки с дълъг експлоатационен живот с цел спестяване на електроенергия.
 5. Димиране и възможност за контрол
  Сред тенденциите при избор на LED осветление е залагането на смарт такова, което дава възможност за димиране, управление на яркостта и други практични функции за създаване на максимално комфортна атмосфера по всяко време.

Това са най-важните особености, на които да обърнете внимание, когато избирате осветление за дома, с цел подчертаване на дизайна. Това ще ви помогне да постигнете хармоничност при поставянето на финалните щрихи в интериорния дизайн на всяко помещение у дома.

Оставете коментар

Subscribe

Subscribe to our e-mail list and stay up-to-date with all our news.