С появата на новия член в семейството идват и много нови отговорности за родителите. Една от основните им задачи е да осигурят на новороденото комфортна и безопасна кошара за сън. Но как да изберете подходяща? Нека да разгледаме няколко съвета, за които се консултирахме със специалистите от Рая Тойс.

Различни видове бебешки кошари

Пазарът предлага разнообразие от бебешки легла – от традиционни дървени модели до сгъваеми, преносими и next to me. Когато започнете да търсите, може би ще бъдете изненадани (и може би объркани) от разнообразието. Ето кои са основните видове:

  1. Дървени бебешки легла: те са класически и традиционни. Изработени са от дървен материал и са изключително устойчиви.
  2. Сгъваеми и преносими бебешки кошари: те са леки и удобни, лесно се сгъват и разгъват, което ги прави перфектни за пътуване или пренасяне от едната стая в другата.
  3. С функция за прикрепване към родителското легло – познати и като next to me кошари. Те са чудесни за бебета до 6-месечна възраст. С тях винаги сте близо до детето си, дори по време на сън.

Как да изберем идеалната кошара?

В зависимост от пространството, с което разполагате, и мястото, където планирате да поставите бебешката кошара, трябва да обмислите внимателно дали искате малък или по-голям модел.

Малките кошарки обикновено са търсени за апартаменти с ограничено пространство. Често са по-леки и мобилни, но имат възрастово ограничение и в даден момент ще трябва да закупите по-голямо легло.

Големите модели наистина заемат повече пространство, но и ви предлагат повече място за бебето и определено ще ви служат по-дълго време.

Да поръчате кошара онлайн – плюсове и минуси

Много магазини за детски стоки предлагат страхотни промоции и намаления на кошари за бебета онлайн. Но какви са преимуществата и недостатъците на онлайн пазаруването на подобни продукти?

Според екипа на Рая Тойс основните предимства са:

  • огромен избор на различни модели и марки, които често можете да откриете намалени;
  • имате възможност да сравнявате цените на различни модели лесно и бързо без да обикаляте;
  • можете да прочетете коментари и отзиви от други родители, които вече са закупили дадена кошара;
  • можете да поръчате бебешката кошара с доставка до вратата ви;
  • в някои магазини имате опция да платите по най-удобния за вас начин – с карта, с наложен платеж, по банков път или дори на вноски.

А относно недостатъците ни споделиха, че най-големият минус за повечето хора е, че няма как да видят продукта, преди да го закупят. От друга страна, хубавото е, че имате опция за връщане.

Изборът на перфектната бебешка кошара може да бъде предизвикателство за новите родители, но с правилната информация и проучване на различните модели, сме твърдо убедени, че ще направите най-добрия избор за вашето бебе. Винаги взимайте предвид на първо място безопасността на детето и неговия комфорт.

 

Оставете коментар